Странице

23. 8. 2012.

U SUSRET FAMNAZ-U

U okviru Bioskopa Doma omladine Pančevo, ove filmske srede, u Letnjoj bašti, gledali smo izbor kratkih dokumentarnih, animiranih i igranih filmova. Povod za razbijanje ustaljenog niza dugometražnih ostvarenja značajnijih režisera, koje smo imali priliku da gledamo u Domu ovog leta, jeste FAMNAZ, festival alternativne muzike na jezicima nacionalnih zajednica, koji će se po nulti put održati u Domu omladine, i to u petak 24. i subotu 25. avgusta, a za koji je sinoćna projekcija bila najava.

- Večeras smo gledali izbor filmova pod zajedničkim nazivom „U susret FAMNAZ-u”, u smislu toga da se pridružuje i promoviše FAMNAZ. Videli smo filmove na maternjim jezicima naših sugrađana, dakle svaki film večeras je neko od nas iz Pančeva mogao da gleda na svom maternjem jeziku. Izbor filmova nije takav da predstavlja tradicionalnu kulturu nacionalnih zajednica, već savremenu produkciju na onaj način na koji i FAMNAZ posmatra muziku. Gledali smo slovačke, rumunske, mađarske, bugarske, makedonske i bosanske filmove. Nismo imali ideju da predstavimo sve nacionalne zajednice, već savremenu produkciju. Videli smo nekoliko oskarovaca, fantastične, mađarske animacije i najrazličitiju savremenu produkciju uključujući i studentske filmove - objasnio je Ljubomir Radovanović, filmski urednik Doma omladine.

Filmski program za iduću nedelju još uvek nije poznat, ali smo sigurni da će za ljubitelje filma, koji se svake nedelje okupljaju u bašti, Ljuba spremiti odličan film.


R. T.
Foto: Ntt



Нема коментара:

Постави коментар