Странице

13. 8. 2012.

OSTAVI SVOJ PEČAT

Finalni proizvod projekta grupe A86+, interesantne i netipične klupe, konačno su izložene u sredu, 08. avgusta, na platou ispred Doma omladine. Projekat „Ostavi svoj pečat” realizovan je sredstvima koje je organizacija A86+ dobila od grada Pančeva, u projektu „Briga o mladima”, uz podršku Doma omladine. Zainteresovanost za dizajniranje neobičnih mladalačkih klupa pokazali su isključivo srednjoškolci iz gimnazije i pojedini studenti.

Što se tiče Doma omladine, strašno smo srećni što učestvujemo u ovom projektu. Ove predivne klupe koje su izložene će postati trajno deo Doma, i iz njih izlazi nekakva nepomirljivost i vidi se da nisu na liniji, a to je priroda Doma omladine, tako da će zauvek označavati tačno iza čega Dom stoji i šta je ono čime se bavi. Mi ne želimo da imamo normalne klupe, mi smo Dom omladine i imamo specijalne klupe. - uz osmeh je objasnio Ljubomir Radovanović.

Projekat je nastao iz ideje da mladi treba sami sebi da dizajniraju svoj kutak, po svojim merama i željama. Pa smo zato po nacrtima mladih napravili te klupe koje ćemo postaviti u gradu. Kod klasičnih klupa mladi sede na naslonu, a noge stave na klupu i to nam je bio najupečatljiviji primer kako klupe treba da se prilagode za mlade. - rekla nam je Lidija Slivka, iz grupe A86+.

A86+ nam je dobro pokazivao koliko jače funkcionišu grupni nego pojedinačni projekti. Sad bi bilo lepo da se pojave nove grupe, kao na primer A92+ ili A96+, tj. neka kasnija godišta koja su na takav način organizovani da podstiču kulturnu akciju. - dodao je Ljuba. 


S. K.



Нема коментара:

Постави коментар