Странице

20. 8. 2012.

DEMETRIN, BAS I STEGA


Pančevci i Pančevke koji su odlučili da ove godine ne posete Beer Fest, imali su priliku da, u petak, 17. avgusta, „smiruju živce” u Letnjoj bašti DOP-a. Uz odličan zvuk sastava „Bas i stega”, i fantastičan trip-hop/ post-rock/ psihodelic rock benda „Demetrin” uživala je pančevačka omladina.

Iako je svirka dva sastava kasno počela, okupljenima u bašti to nije smetalo. Oko jedanaest sati vesela petorka iz benda „Bas i stega” izašla je na binu i pokidala! Uz pokretljiv instrumental, koji bismo žanrovski mogli da spakujemo u dub, funk i post rock, od skoro „unapređen” vokalom simpatične Tamare Trnjanac, cupkalo se, smejalo i kretalo. Svojim sugrađanima i muzičarima uvek verna omladina, ispunila je prve redove, maksimalno uživajući u pesmama kao što su „Poljana” i „Vožnja”.

Pančevačka publika je uvek kul, i pojavili su se u velikom broju, naši drugari. Obično je domaća publika dosta kritična, ali večeras je bilo dosta drugačije. - izjavio je Gale, prvi čovek „Stege”.


Nakon uzbudljive vožnje po poljanama instrumentala, došlo je vreme da smirimo strasti. Stotinu pedeset ljudi u bašti uzelo je svoju dozu „Demetrina”. Semplom iz dokumentarca u kom se govori o ponašanju muzičara, umetnika i različitosti stilova, pomešanim sa odličnim instrumentalom i budućom pesmom „Demetrina”, započeli smo trip-hop-ovanje. „Demetrin” je svirao svoje starije pesme, dobro poznate publici, kao što su „Oh”, „Psihoaktivna” i „Mora”, ali smo imali priliku da čujemo i obradu pesme „Jutroposle”, benda „Voz na maštu”.

Nastupili smo sa sedmorkom, znači sa još dva pasivna člana, i imali smo gosta, Ivana Kačavendu, gitaristu bivšeg benda „Voz na maštu”, čiju smo pesmu, „Jutroposle” i preradili. - rekao je za Omnibus Sava Marinković, gitarista „Demetrina”.

Utisci sa svirke su pozitivni, u većini slučajeva. Jedini problem sa tehničke strane jeste to što je mikseta za tonca stojala pored bine, umesto ispred. Samim tim se ne može izvući maksimum sa tonske strane. No, malo smo kasnili i sa tonskom, šta više, kao da je nismo ni imali. U svakom slučaju uspeli smo delimično da predstavimo to što smo hteli. Svirka je bila okej, kad se sve sabere i oduzme. Dovoljan broj ljudi, fina energija. - izjavio je Marinković.

Nama ostaje samo da željno iščekujemo nove stvari ovog sastava, koji je već najavio izlazak albuma, i da pratimo njihov rad u budućnosti.

Koncert „Stege” i „Demetrina” završio se u pola jedan, a u bašti smo nastavili da uživamo do pola dva ujutru, u prijatnoj atmosferi i ćaskanju s raspoloženim članovima ovih sastava.


D. J.
S. K.
Foto: Ntt




Нема коментара:

Постави коментар