Странице

O NAMA

Logotip i pečat
Udruženje građana „OMNIBUS” osnovali su Miroslav Todorović (predsednik), Dejan Čančarević (predsednik skupštine) i Kristijan Balteanu, u Pančevu 2013. godine, s ciljem da obnove aktivnosti koje su sprovodili u okviru radio-emisije „Urbaniturbani”, koju su na Radio Pančevu organizovali zajedno od 2003. do 2007. godine.

Emisija je ugostila mnoge domaće i inostrane umetnike i muzičare i aktivno je radila na unapređenju alternativnih vidova kulturnog i umetničkog delovanja i izražavanja.

Upravo zato Udruženje jeste primarno fokusirano na stvaranje lokalne radio-stanice civilnog društva, jer bi se na taj način u lokalnoj sredini otvorio medijski prostor za umrežavanje organizacija civilnog sektora i njihova veća transparentnost i prisustvo u medijskom prostoru.


KRATKE BIOGRAFIJE:

Dejan Čančarević još je rođen u Pančevu 1975. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću, gde je stekao i „stepen” mastera. Isti stepen je stekao i na master studijama teorije dramskih umetnosti i medija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Učestvovao je na nekoliko poetskih festivala u zemlji i inostranstvu, a pesme su mu objavljene u nekolicini domaćih i stranih književnih časopisa. Dobitnik je prve nagrade za esej Entropija u poeziji Vladislava Petkovića Disa na 44. Disovom proleću u Čačku. Živi, i voli da radi, kao profesor srpskog jezika u mašinskoj školi u Pančevu, gde je bio stalni saradnik i član umetničkog magazina „Kvartal” (Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva), ali i suosnivač Udruženja za opštu kulturu i slobodno informisanje „Omnibus”. Objavio je tri zbirke poezije: Gravitacija, Narodna knjiga, Beograd, 2005; 1871 (narativnost.patriotizam), autorsko izdanje, Pančevo, 2007; Svakodnevlje, Škart, edicija „Pesničenje”, 2009; Sto malih pesama, edicija „Najbolja”, Pančevo, 2012. Prirodno mu je da svoju poeziju iskazuje poetskim performansom i eksperimentom u domenu multimedijalne prezentacije i recepcije. Nije emigrirao, očigledno.