Странице

21. 8. 2012.

DIVAN DAN, DIVAN DAN!

„Kontrola mozga”

Prvi rođendan rok sastava „Rezervni plan” proslavljen je u subotu, 18. avgusta, u Letnjoj bašti Doma omladine uz prskalice, tortu, prijatelje, fanove i dosta rođendanske energije.

S obzirom da smo odlučili da proslavimo prvi rođendan benda, došli smo na ideju da spojimo mladost i iskustvo, pa smo pozvali naše velike prijatelje „Kontrolu mozga” iz Beograda, pošto su oni dosta iskusni, a takođe i „Kreativni nered” iz Starčeva, kao i „Magacin” iz Pančeva i, mlade nade, grupe „Final” i „Imperia” iz Pančeva, od kojih očekujemo mnogo i ovim putem im pružamo podršku jer smo se svi nekada bavili muzikom, pa prekidali i vraćali se ponovo, i znamo kako je to biti mlad kad imaš nekoga ko te gura i jednostavno želimo da se svi oni koje zanima rokenrol što bolje predstave publici. - naglasio je Vladimir Mandić Manda, basista slavljeničkog benda.


Njih, kako sami kažu, ili volite ili mrzite. Osnovani su oktobra 2006. godine i do sada su kontrolisali na mnogim svirkama i koncertima širom države. Zbog finansijske sitacije, izdali su samo jedan album, ali pored toga imaju još nekoliko autorskih pesama. Sastav „Kontrola mozga” je u subotu prvi stupio na binu i time utvrdio da su mozgovi posetilaca spremni za veliko slavlje. 


''Final''
Da će se očekivanja starijih im kolega ispuniti, potvrdio je frontmen benda „Final”, Igor Lalić, sledećom izjavom, navodeći i utiske o samom događaju:

Planiramo da nastavimo rad s autorskim pesmama i, sledeće godine, ili možda dve, da snimimo EP ili da, ako Bog da zdravlja, napravimo album, a za sada radimo kavere. Odnosi u bendu su odlični. Što se tiče ovog događaja, on je super i puno hvala bendu „Rezervni plan” što nas je pozvao. Zadovoljan sam i odzivom publike, došlo je dosta ljudi. A i s obzirom da mladi danas ne slušaju rokenrol u toj meri, mi želimo da doprinesemo razvoju te vrste muzike u ovom gradu.

''Imperia''

Ipak, ne cvetaju svima ruže. Mlada „Imperia” izvela je svoj poslednji performans i najavila da će prestati s postojanjem, jer vokal benda, Vukan Potežica, odlazi u inostranstvo, a ostatak neće da nastavi bez njega.


Nastali su iste godine kad i Kontrola, s razlikom što ovi prave nerede, i to kreativne. Potiču iz Starčeva i nusproizvod su Kreativnog Kulturnog Kluba. Čim su osnovali bend odlučili su da se bave autorskim radom, što im odlično ide. Sviraju pod uticajem pank-rok bendova s prostora bivše Juge, iz osamdesetih, preko devedesetih, pa sve do danas.  Momci iz „Kreativnog nereda” izašli su na binu s prskalicama u rukama i svoj nastup startovali su pesmom ''Happy birthday''.


„Rezervni plan” do sada je izdao dva singla, „Sinoć sam te video” i „Vidiš da sam lud”, koji će se naći na njihovom prvom albumu „Vidi šta ću ti reći” prognoziranom za kraj godine. Po pitanju napretka u pripremi albuma, planova na duže staze i mišljenja o odzivu publike, popričali smo s Mandom:

„Rezervni plan”
Trenutno završavamo album u studiju, ostali su još sitni detalji i do kraja godine bi trebalo da završimo sve, ponudimo izdavačima i nadamo se dobrom prijemu. Što se tiče planova na duže staze, suviše je rano pričati o tome, jer nas čeka dug put i još radimo na prvom albumu pa dok se uradi marketinška podrška i sve to se ispromoviše na radiju, televizijiskoj stanici i odsvira uživo, tako da polako, u svakom slučaju to stoji. Publika je odlična i Domom omladine smo uvek zadovoljni.


Poslednji je na binu stupio bend „Magacin” s kojim je nastupio jedan od najboljih Pančevačkih gitarista, Stanko Lukić, kao zamena za njihovog stalnog člana, Nenada Ničića. Solidnim nastupom ovog sastava, završila se proslava prvog rođendana benda „Rezervni plan”.

Što se slavljenika tiče, ovog petka možete ih čuti na kruševačkom „Rock zemljotresu”, gde će nastupati uz razdrmavajući „Mortal kombat” ali i mnoge druge bendove. Ako vam je to daleko, onda ih možete sačekati do subote, kad će nastupati na crepajskom Moto skupu. Srećan rođendan momci i puno sreće u radu. Nadamo se da ćemo, na sledećem rođendanu, moći da čujemo još mnogo autorskih pesama, a, možda, i drugi album.


S. K.
Foto: Ntt



Нема коментара:

Постави коментар