Странице

17. 8. 2012.

KATARINA PEJAK

Nakon što je prošle nedelje slavni Blues Company održao odličan koncert u bašti Doma omladine, i ovog džez-četvrtka, u okviru već dobro poznatog „Jazz Experimenta”, slušali smo bluz. Sinoć je za nas svirala i pevala fantastična Katarina Pejak.

Bluz pijanistkinja, rođena početkom devedesetih godina, ceo svoj život posvetila je muzici. Završila je srednju muzičku školu „Mokranjac”, u Beogradu, i 2009. godine prošla na audiciji i otišla put Bostona, gde je započela svoje školovanje na ''Berclee'' univerzitetu, na odseku za pisanje pesama. Odrasla je u muzičkoj porodici, odakle je i došao njen veliki talenat.

Na pitanje šta je inspiriše da stvara, Katarina je rekla:

Na akademiji učimo da bez obzira u kakvoj smo životnoj situaciji, moramo da razvijemo tu mogućnost da od bilo čega napišemo pesmu. Postoje stvari oko tebe koje su vredne toga, čak i onda kada ih ti ne primećuješ. Trudim se da inspiraciju vidim, zvučaće kao kliše, ali u malim stvarima, naslovima iz novina, običnim svakodnevnim razmišljanjima, a i naravno inspiracija su mi i drugi autori koje preferiram da slušam.

Pitali smo je i šta jedna talentovana muzičarka poput nje može planirati za budućnost, s obzirom da se bavi vrstom muzike koja nije toliko popularna među mladima danas, i ona je izrazila svoje nade da će održati još mnogo nastupa.

Ja bih volela da znam šta je moja budućnost, ali ako pričamo o bliskoj budućnosti, moj drugi album izlazi krajem ove godine i nadam se da će do tada da se desi mnogo nastupa u Americi i da će se neke stvari promeniti.

Pijanistkinja je uz sveće i pod otvorenim nebom opčinila prisutne svojim šarmom, ostavljajući pozitivan utisak na publiku koja je vidno uživala u prijatnim zvucima klavira. Nadamo se da ćemo talentovanu Katarinu ponovo čuti u okviru programa Doma omladine, kao i da će joj budućnost biti izuzetno svetla.



Foto: Ntt



Нема коментара:

Постави коментар