Странице

10. 1. 2012.

TREŠ-METALCI U STUDIJU 21


„TRAUMA” - INTERVJU S DEJANOM DOBRIĆEM

U „Studiju 21” 24. decembra održana je trash-metal svirka tri mlada benda. Nastupili su „Melting Point” i „Onanartor” iz Beograda, a domaća podrška bio im je bend „Trauma”. Svirali uglavnom obrade velikih imena strane tresh-metal scene i bili su odlični s obzirom da postoje jednu do dve godine. Od basiste „Traume”, Dejana Dobrića, saznali smo šta možemo očekivati od njegovog benda u 2012. godini.

DO: Možes li nam reći nešto o bendu?

Dejan Dobrić: Bend se zove „TraumA” po uzoru na prvi bend tragično nastradalog bassiste „Metallica”-e Cliffa Burtona. Formiran je u avgustu 2011. godine, a postavu čine Janko Varga (vokal i gtara), Igor Kurtz (solo guitra), Dejan Dobrić (bas i drugi vokal) i Aleksandar Rotar (bubanj). Sviramo treš-metal obrade, a uskoro počinjemo i s autorskim radom.

DO: Ko je inicirao svirku?


D.D: Svirku su inicirala dva mlada beogradska benda, a Trauma je pozvana kao domaća podrška.

DO: Šta misliš o preostala dva benda koja su nastupala tog dana?

D.D: Odlični su, budućnost je ispred njih. Neki od članova su tek napunili 16 godina, tako da, sve u svemu, sva tri benda jesu doprinela na svoj način da u najboljem svetlu protekne ovaj treš-metal događaj.

DO: U kojoj meri Pančevo pruža priliku mladim neafirmisanim bendovima?

D.D: Pančevo pruža odličnu priliku mladim bendovima. Dom Omladine svakako ima najveću zaslugu za to kroz razne svirke i manifestacije poput „Rock Maratona”, zatim „Rock Festa” i svirki u S21.

DO: Šta je to što je za vaš bend obeležilo u 2011. godini, i šta očekujete od naredne?


D.D: Naš bend je imao veoma uspešnu godinu, bilo je dosta svirki, s obzirom na relativno kratko postojanje benda. Bilo je svirki i po Pančevu i Beogradu, u klubu „Ciklon” (jedna od naših najboljih svirki), takođe u „Magacinu”, „Basementu”, „Studiju 21”, bašti Doma Omladine... Čak smo došli i do gitarijade u Vršcu zajedno s „Astoriom” i „Counterfate”-om... Od naredne godine očekujemo jos više svirki i naravno posvećenost autorskom radu.

DO: Kako vam se čini muzički program Doma omladine u 2011-oj? Ima li poboljšanja u odnosu na prethodne godine i koga biste voleli da vidite u Pančevu u budućnosti?

D.D: Dom omladine ima najveću zaslugu za promociju kvalitetnih bendova u našem gradu. U protekloj godini dolazili su poznati sastavi poput „Partibrejkersa”, zatim Rambo Amadeus i mnogi drugi. Poboljšanja svakako ima i mislim da se stvari odvijaju u pravom smeru. U predstojecoj godini očekujemo jos dobrih svirku i bendova, a lično bih voleo da opet čujem „Atheist Rap”, zatim „Ritam nereda”, „Gobline”, a od domaćih bendova bih svakako istakao „Melmac Riders”, koje bih voleo opet da vidim na „Rock Festu”!

T. Cukanić


Нема коментара:

Постави коментар