Странице

8. 1. 2012.

D ČARAPE I PROTIV-SUDBINE: PANK/NU-METAL UDARAČINA U „STUDIJU 21”


U subotu, 26. novembra, u „Studiju 21” svirali su punk-reggae bend The Socks i lokalni „Nu metal” bend Counterfate. The Socks su zagrejali atmosferu veselim skakutavim zvukom, a onda su binu zaorali Counterfate, što je publika dočekala s ogromnim oduševljenjem pevajući gotovo sve stvari prateći žestoke ritmove benda. Interakcija je ove večeri bila neočekivano visokom nivou, a publika je nakon svirke delovala više nego zadovoljno. Nakon svirke pričali smo sa Strahinjom, basistom benda Counterfate:

Dom omladine: Kako je bend nastao?

Strahinja: Svi mahom slušamo Nu metal, i bend koji je manje-više odgovoran za naše postojanje je Genuflect. Mi smo nastali kao alternativa našem prethodnom bendu, s tim što je ideja da sviramo autorske stvari, a ne prerade. U početku je bilo više članova, ali kako su vremenom odlazili, ostali smo Aleksa, Stefan, Aca i ja, i sviramo sviranja radi. Družimo se i van svirki, pa nam je zanimljivo na probama i dobro smo uklopljeni, jer se dugo poznajemo.

Dom omladine: Zašto Counterfate?

Strahinja: Ime je u početku bilo Counterfeit, po pesmi Limp Bizkit-a, ali je prilikom prijavljivanja za takmičenje pogrešno napisano u sadašnjoj varijanti. Svidelo nam se kako zvuči, pa smo rešili da ga zadržimo.

Dom omladine: Ko piše tekstove i muziku?

Strahinja: Aleksa piše tekstove, a Stefan muziku, najčešće, premda se trudimo da u tom procesu svi učestvujemo.

Dom omladine: Vaša dosadašnja iskustva na sceni?

Strahinja: učestvovali smo na takmičenju u ''Coupe-u'' pod nazivom ''Prva šansa'' i tu smo pobedili. Kao nagradu dobili smo snimanje četiri live spota. Pored nastupa u Pančevu, svirali smo u Vršcu na ovogodišnjem Grožđebalu, kao i u Bosni. Reakcije ljudi su bile fantastične i odlično su nas prihvatili. Zvali su nas da to ponovimo, i to i planiramo.

Dom omladine: Kakvi su vam još planovi za budućnost?

Strahinja: Pravimo pauzu sa svirkama, jer smo do sad snimili jedan EP, a sad smo odlučili da napravimo i album. Jednom, kada to snimimo, vratićemo se na muzičku scenu s mnogo novih stvari.

Fanovima ostaje samo da strpljivo čekaju da se završi proces kreiranja albuma, a u međuvremenu moraće da se zadovolje preslušavanjem njihovih pesama na You Tube-u.

T. Cera

Нема коментара:

Постави коментар