Странице

8. 1. 2012.

BENDOMANIJA


Kreativni nered
Druga po redu „Bendomanija” održana je u subotu, 10. decembra u „Studiju 21” Doma omladine. Ljubitelji rok-a mogli su da konzumiraju nastupe bendova Kreativni Nered (Starčevo), The Bite (Beograd), Counter Ignition (Kovin), War Engine (Novi Sad) i Leteći Holandjanin (Pančevo).

Counter Ignition
 Svirku je otvorio Kreativni Nered, stračevački punk-rok bend, koji je dobio zadatak da „zagreje” publiku, ali, i pored odličnog nastupa, publika nije oduševljeno reagovala. Klimanje glavama i lupanje nogama u ritmu o pod je sve što su dobili Starčevci.

Leteći holanđanin
Na sceni ih je smenio beogradski The Bite. Pančevci su uživali u stasu i glasu pevačice Julijane. Ovaj riff'n'roll bend, osnovan pre 12 godina, ostavio je pozitivan utisak, pogotovo na muški deo publike, ali bez obzira na to Pančevci su i dalje bili „uspavani”.

Tek je četvrti bend, novosadski War Engine, uspeo da probudi Pančevce. Atmosfera se konačno usijala pozivom na šutku, koju je publika zapravo celo veče i očekivala. Članovi benda otišli su kući nasmejani, ili, kako oni kažu: „punog srca”.
The Bite

Kovinski Counter Ignition nastupao je četvrti. Zvuk trash/groove metal-a i pesama s njihovog debi albuma „Spit or Swallow” punio je energijom prostorije „Studija 21”, pa se, uz prethodno zagrejanu atmosferu, publika potpuno opustila i uživala.
War engine

Leteći Holanđanin, pančevački bend je, u prepoznatljivom šašavom maniru, u jedan sat nakon ponoći, zatvorio ovu muzičku sesiju „Bendomanije”.

I... Pančevci su se, na kraju, ipak, probudili. Ili bili probuđeni. Opravdali smo mišljenje većine muzičkih gostiju našeg grada! Domaća publika jeste uvek spremna na odličan provod i voljna da ispoštuje muzičare, ali i njihove opravdane pozive na zabavu (što se stvarno i desilo).

D. Joksimović


Нема коментара:

Постави коментар