Странице

10. 1. 2012.

„SLOBODNI I ODGOVORNI”

U saradnji sa NVO „Građanska akcija Pančevo” libertarijanski klub „Libek” organizovao je 27. decembra u „Studiu 21” projekciju svog najnovijeg igrano-dokumentarnog filma „Slobodni i odgovorni”. Autorka filma Romana Vujasinović ovim ostvarenjem je pokušala da prikaže s kakvim se političkim i ekonomskim problemima danas suočava pojedinac, koliko je njegova sloboda ograničena, kao i da podstakne gledaoce na raspravu postavljanjem pitanja na te teme, naglašavajući da cilj filma nije da nameće stavove, već da pokrene ljude na razmišljanje.
Nakon projekcije, publika je imala priliku da učestvuje u razgovoru s autorkom, kao i sa Milošem Nikolićem, predsednikom i Đorđem Trikošem, programskim menadžerom „Libeka”, koji su učestvovali u filmu. Posetioci su postavljali pitanja, na koja su „Libekovci” odgovarali pokušavajući da svoje ideje i stavove objasne i približe.
Inače, „Libek” je nevladina i neprofitna organizacija koja smatra da je „princip slobode najvažniji momenat političkog i ekonomskog sistema jednog društva”, a koja okuplja sve zaineresovane pojedince sličnih stavova i mišljenja.

D. Joksimović


Нема коментара:

Постави коментар