Странице

16. 5. 2012.

RUKOPISI 35

Obeležen još jedan jubilej



RUKOPISI 35, 11. i 12. majMladi književnici sa prostora ex-Yu, 11. i 12. maja, u prostorijama „Studija 21” i Studentskog doma, obeležili su 35. godišnjicu „Rukopisa”, zbornika proze i poezije.

Dok su na samom početku izlaska ovog izdanja, pre trideset pet godina, samo Pančevci u „Rukopisima” imali priliku da objavljuju svoju prozu i poeziju, već nekoliko godina (ili bolje rečeno decenija), tu priliku imaju i autori s prostora bivše Juge.

U petak, održan je koktel na kome su se prisutnima predstavili urednici i autori prošlih ostvarenja, koji su podsetili publiku kako su „Rukopisi” nekada izgledali. Među iskusnijim autorima ovog izdanja izražena je nostalgija za prošlim vremenima, dok su novajlije bez sličnih problema doprinele modernizaciji ovog izdanja, naravno, svako od njih na svoj način.

Subotnji program započeo je u „Studiju 21”, književnom radionicom koju je vodio pisac Vule Žurić, koji je trebao da ima specijalnu gošću, književnicu Jelenu Lengold, ovogodišnju dobitnicu Evropske nagrade za književnost, ali se ona nije pojavila, dok je specijalan gost radionice bio Srđan Srdić, dobitnik nagrade „Biljana Jovanović”. Veče se nastavilo zvaničnom promocijom ovogodišnjih „Rukopisa” u Studentskom, gde se predstavilo dvadesetak, od 46 autora čiji su radovi objavljeni. Druženje književnika nastavilo se nakon toga, u istom ovom prostoru, u opuštenoj atmosferi uz priču.

S. Kujundžić


Нема коментара:

Постави коментар