Странице

6. 5. 2012.

HAJDE DA IGRAMO

Zajedničko đuskanje
Na platou ispred Narodnog muzeja, u nedelju, 29. aprila, obeležen je Svetski dan igre u organizaciji Kancelarije za mlade, Doma omladine i grada Pančeva. Kao i prošle godine, pančevački plesači i plesačice pokazali su građanima stilove plesa koje mogu i sami iskusiti u nekim od plesnih škola u gradu. sve u svemu, nastupalo je osam različitih plesnih grupa, klubova i KUD-ova.

Na improvizovanom podijumu, učenice Baletske škole „Dimitrije Parlić” predstavile su se klasičnim baletom, a nakon njih trogodišnje „Pčelice Elektrice” plesnog kluba „Elektra” zaigrale su svoj medeni ples, i time zvanično otvorile ovaj događaj.


Sledeći nastup, uigrani ples „Mažoretkinja Pančeva”, predstavio je publici umeće rukovanja rekvizitima poput štapa, pufne i zastave. Nakon njih, beogradski klub „Beodance” zaigrao je swing ples i na tren nas vratio u prvu polovinu XX veka, dok su balerine Baletske škole „Dimitrije Parlić” pokazale da se španski ples neguje i u našem gradu. Folkloraši Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” prezentovali su publici srpske igre iz Prizrena, a Kulturno-umetničko društvo, „Abrašević”, predstavilo je igre i pesme etnokoreološke oblasti istočne Srbije.


Nakon toga, publika je posmatrala savremeni balet u izvođenju učenica B.Š. „Dimitrije Parlić”, jazz balerine plesnog kluba „Elektra” i moderan ples kluba „Balerina” koje su demonstrirale razlike između savremenog, modernog i jazz baleta. Disco dance, street show i hip-hop nisu izostavljeni ni ovaj put, te su plesni klub „Balerina” (disco dance) i „Elektra” (hip hop dance i street show dance) pokazali su svoje ulično umeće. Poslednji su nastupali članovi „Ninas” fitness tima uz podršku „Elektra” fitness dama, gde su nam prikazali rekreativni zumba ples. Na kraju organizovana je zajednička koreografija gde su i posetioci mogli da đuskaju u ritmu dobrog raspoloženja i pozitivnih vibracija koje su emitovane svima na radost.


S. Kujundžić

Нема коментара:

Постави коментар