Странице

16. 5. 2012.

REPETITOR POKIDAO PANČEVO

Milena cepa membrane
Mlada i ekstremno energična trojka iz Beograda, bend Repetitor, je u okviru turneje 12. maja, u „Letnjoj bašti” DOP-a, ponovo stala pred pančevačku publiku i opet je pokidala. Ana-Marija Cupin (bas, glas), Milena Milutinović (bubnjevi) i Boris Vlastelica (gitara, glas) odsvirali su fantastičan koncert.

„Repetitor” je bend osnovan 2005. godine u Beogradu, a svoje prve nastupe imao je već naredne, 2006. godine, prvenstveno u beogradskom klubu „Blue Moon”, a kasnije i na drugim mestima u prestonici. Svojom energijom i tekstovima koji aktiviraju razmišljanje mladih organizama, „Repetitor” veoma lako pridobija pažnju, a prošle godine na festivalu „Art&Music” u Puli - najbitnijem regionalnom muzičkom događaju posvećenom neafirmisanim bendovima - ubedljivo je osvojio prvo mesto. Trojka s potencijalom za veliki (već osvedočen) uspeh na polju rok muzike u Letnjoj bašti izvela je pesme sa svog debi albuma „Sve što vidim je prvi put” pred oko dvesta ljubitelja gitarskog zvuka, koji su odlično, energično odreagovali i ispratili bend.
Boris na FUZZ BOX-u

Podrška i predgrupa Repetitoru na ovom koncertu bila je dvojka „Transeen”, koja nam dolazi iz zemlje najlepših banana, tj. Brazila. Ron i Rocco, trojka ako računamo i ovo 'i', započeli su svoju muzičku karijeru 2000. godine u Sao Paolu. Svoju muziku definišu industrijal-dark-noise-dnb-hardcore-fuckpostrok pravac, a pošto su u svojoj veoma bogatoj muzičkoj karijeri ostvarili toliko mnogo, njihova trenutna politika je da više ne snimaju, već samo imaju live nastupe, od kojih je jedan u nizu bio i ovaj.

Pre i posle svirke lokalna DJ podrška bio je DMNDT project //NIKO YANG// - koji je puštao post punk, industrial i izvrstan new beat, i može se reći da ga ekipa u najskorijem vremenu zaista očekuje negde na stejdžu u gradu.


T. Jovanović
Foto: Selena Kučević

1 коментар: