Странице

6. 5. 2012.

KIKI LESENDRIĆ I PILOTI U PANČEVU

U jeku predizborne tišine, utihnule su i svirke u Pančevu, makar one Domske. Proteklih nedelju dana koje su silovali izbori i politika, ispratili su se bez važnijih svirki u organizaciji Doma omladine, ali zato su se dragi nam političari veoma potrudili da to nadoknade.

U četvrtak, 03. maja, poslednje večeri uoči predizborne tišine, a u okviru borbe za glasove „neopredeljenih birača”, na platou ispred muzeja nastupao je bend „Kiki Lesendrić i Piloti”, koje su u naš grad doveli tzv. „Ujedinjeni regioni Srbije”.

Uprkos vremenskim neprilikama publika je pod kišobranima ispratila koncert, vidno uživajući. Da li je ovo prava taktika koja će u nedelju uticati na naše sugrađane i sugrađanke da zaokruže numeru 3 na biračkom listiću, pokazaće nam (a i vam) vreme.

Sigurno je samo to da su Pančevci dobili igara, a kada stiže 'leba, i da li će tako nešto uopšte i stići, još uvek je nepoznato. Možemo li očekivati da se predizborna obećanja ispune kada smo se naslušali svega i svačega, a nagledali ničega? Možemo li verovati u bolje sutra? Ostaje nam da se pitamo, i pevamo s Kikijem: „Svet je lep kada sanjamo.” Kada sanjamo?

D.J.

Нема коментара:

Постави коментар