Странице

16. 5. 2012.

„MILIONERI” OTVORILI LETNJU BAŠTU


Letnja bašta
Uz interpretacije najvećih pop-rock hitova u džez stilu, 11. maja otvorena je letnja bašta DOP-a, i to koncertom poznatog beogradskog džez sastava „The Millionaires”.

Iako je otvaranje bašte zbog klimatskih nepogoda bilo odloženo za ovaj četvrtak, svirkom „Milionera” konačno je otpočela „letnja sezona” i niz koncerata pod vedrim nebom. Džez nastupi, koji su okviru „Jazz Experimenta” bili održavani u Studentskom domu i „Studiju 21”, zajedno s drugim događajima iz programa Doma omladine, ubuduće će funkcionisati i u Letnjoj bašti.
Milioneri

Na otvaranju, verna publika koja je svakog četvrtka sve brojnija, uživala je uz zvuke četvorke koju čine Nevena Filipović, Nebojša Zulfikarpašić, Goran Rakočević i Ratko Ljubičić. Nevena Filipović (vokal), najmlađa članica benda, završila je akademiju u Gracu, na odseku džez pevanja. Ovaj sastav svoj specifični talas dobija obradom najvećih pop-rock hitova u džez stilu, a publika je imala priliku da čuje obrade pesama Amy Winehouse, Duffy, Madone, kao i mnogih drugih. 

Iako je sala Studentskog doma, zbog svoje posebne lepote, najprikladniji prostor za ovakve događaje, Letnja bašta Doma omladine uspela je da podrži onaj poseban „džez utisak”, što je možda i zasluga za svu „posebnost” ovonedeljnog benda, koji je Pančevce zaista oduševio.

T. Jovanović




Нема коментара:

Постави коментар