Странице

8. 4. 2012.

BENDOMANIJA 03


Relevate
Sinoć je, u „Studiju 21, održana treća po redu pančevačka Bendomanija, na kojoj su nastupala četiri benda: Drugo lice, Revelate, Himera i Counter Ignition. Četvoročlani sastav Drugo lice, new wave/horor punk sastav osnovan '97. godine, svirao je prvi.  Prašili su pesmama kao što su Reč, Moja glava nema telo, Hej, ti i Nikada više u Kasinu. Pokreti frontmena Dimitrija Jovanova u fazonu Jana Kertisa iz Joy Division-a, uz brze ritmove, oduševljeno su prihvaćeni od strane publike, a posebno su par hardcore fanova dosledno pevajući ispratili svaku Jovanovu reč i glas.

Despotovački Revelate (Iron Maiden tribute band) nastupao je nakon njih. Iako posvećen „Mejdnima”, bend je svirao i D.I.O-ovu treš metal himnu Heaven and Hell, kao i pesme Megadeth-a, sve do trenutka kada je neko iz publike viknuo: „Hoćemo Mejd'ne!” Bend je na taj očajnički vapaj odreagovao sviravši Wasted years od Iron Maiden-a, što je bilo propraćeno oduševljenim urlikanjem prisutnih, ali i šutkom. Revelate, mladi četvoročlani sastav, takođe je svirao i na despotovačkoj „Bendomaniji”, i iako nemaju puno iskustva bili su veoma dobri.

Drugo lice
Pravo iz Zrenjanina stigla je Himera, šestočlani hard rock/heavy metal bend čiji je frontmen Julijana Vincan, devojka žestokog glasa, pančevcima već poznata po nastupu na prethodnoj „Bendomaniji” sa svojim drugim bendom The Bite. Iako postoji tek par godina, Himera je bend koji je do sada zabeležio mnogo nastupa. Ova zver plašila je i prašila u mnogim gradovima Srbije, a poznatije nastupe imali su s Ribljom čorbom, Atomskim skloništem, Ritmom nereda i Plavim orkestrom. Svirali su i kavere, i to samo par pesama, pošto su zbog nedostatka vremena morali da završe ranije.

Simbioza bivših članova Ambush-a i Strikeback-a, tresh metal bend Counter Ignition, nastupao je poslednji. Kovinci koji su, nakon problema s izdavačkom kućom, album Spit or Swallow samostalno izdali, poznati su po svojoj DIY (Do It Yourself) priči: organizuju sopstvene svirke i izrađuju muzičku opremu. Kao i Himera, usled nedostatka vremena, Ignition je odsvirao samo par autorskih pesama.
Himera

Inače, „Bendomanija” je nastala pre nešto više od sedam godina u Jagodini, poznatoj po žirafi i ćelavoj palmi. Manifestacija ima ideju da afirmiše mlade bendove i pruži im mogućnost da nastupaju uz sve neophodne tehničke uslove, dakle: odgovarajuće ozvučenje i rasvetu. „Bendomanija” je organizovana kao niz koncerata, nastupa i festivala, u različitim gradovima Srbije, počevši od Jagodine, gde je i  osnovana, preko Despotovca, Požarevca i Pančeva, a okuplja sastave iz različitih mesta i okruženja.





D. Joksimović


Нема коментара:

Постави коментар