Странице

23. 4. 2012.

BANE GLUVAKOV TRIO

Potpuno prijatno i opušteno veče u petak, 20. aprila, priredio nam je naš sugrađanin i gitarski virtuoz Bane Gluvakov, čiji je trio nastupao pred odabranom publikom u Studentskom domu. U maniru prethodne džez večeri, nastup je, nažalost, bio slabije posećen, ali to nije sprečilo prisutne da vidno uživaju u veoma širokom, ali i savršeno odsviranom repertoaru. Rock 'n' roll, pop, soul i fusion samo su neki od žanrova koji su bili na meniju, a publika je imala priliku da čuje pesme Doors-a, Clapton-a, Rollingstones-a, Pink Floyd-a kao i mnoge druge.

Tomislav Vagner, muzički urednik Doma omladine, rekao je za Omnibus da je povod svirke ideja da se organizuje više nastupa pančevačkih muzičara, jer „Pančevo ima sjajne muzičare, sjajne kaver-bendove koji sviraju samo po klubovima... Zašto onda ne bi svirali i u Domu omladine?” - objasnio je Vagner.

Bane Gluvakov, najpoznatiji po saradnji s bendom Van Gog, Zvezdan Prvulj Zeka i Dragoslav Raškov Beli, kao i uvek ostavili su publiku oduševljenu. Ipak, i pored poznatog kvaliteta ovih muzičara i slobodnog ulaza, Pančevci su bili malobrojni, naročito mlađa populacija nije ispratila ovu svirku.

Iste večeri, u Malom klubu Doma omladine, bila je održana d'n'b žurka u okviru serijala Inna Deep Sessions, koju su organizovali već dobro poznati DJ Bitz, MC Edge i VJ Witness uz podršku Miloša Vujovića i novog lica, Marconea, koji se predstavio beatbox-ovanjem. Da li je to razlog što Pančevaca na koncertu Baneta Gluvakova nije bilo u većem broju? To nije sigurno. Nadamo se samo većoj posećenosti budućim svirkama ovo tria, kao i napretku u njihovoj karijeri, jer sigurno je da je Branislav Gluvakov Tubaćin jedan od najboljih pančevačkih, ali i srpskih gitarista.

D. Joksimović


Нема коментара:

Постави коментар