Странице

13. 4. 2012.

MNOGO BUKE NI OKO ČEGA


Ššš! Audicija je u toku.
Studenti četvrte godine pozorišne režije na FDU, Marija Lipkovski i Ana Popović, u klasi profesora Nikole Jeftića, gostovale su pre nepunih mesec dana u „Studentskom domu” predstavom „Čekajući Godoa.” Inspirisane ovim prostorom, mlade pozorišne rediteljke odlučile su da će njihov sledeći projekat biti drama „Mnogo buke ni oko čega”, Vilijema Šekspira, u produkciji Doma omladine, te je u utorak, 10. aprila, u Studentskom, održana audicija.

Svi zainteresovani od petnaest do dvadeset godina mogli su, u slobodnoj formi i u skladu s interesovanjima, da se predstave žiriju i okupljenima.  Žiri su činili  studenti FDU: Marija Lipkovski, Ana Popović, Dušan Sinđić i Oleg Misirača.

U planu su radionice za učesnike, kao i još jedna audicija s obzirom da su: „Trenutno u toku maturske ekskurzije, što je otežavajuća okolnost, a naša želja jeste da svako ko je zainteresovan ima šansu da se uključi u ovo.”, kako je za „Omnibus” izjavila  Marija Lipkovski, objašnjavajući: „Ne želimo da se predstavimo strogo kao reditelji u potrazi za glumcima, već svako ko želi bilo šta da radi u pozorištu, ima šansu da se oproba u tome.”

Takođe, u radionice će biti uključeni ljudi koji se profesionalno bave kostimografijom i scenografijom, a koji će mladim Pančevcima izabranim za ovaj projekat pokazati kako izgleda rad u pozorištu. Predstava će biti izvedena u junu, na EX TEATAR FEST-u, i ona je posle dugog niza godina prva koju će produkcirati organizator festivala, pančevački Dom omladine.

D. Joksimović
T. Jovanović


Нема коментара:

Постави коментар