Странице

20. 4. 2012.

THE JOKE NIJE ŠALA

Nakon zaslužene pauze, odmora tokom praznika i dve otkazane svirke prošlog vikenda, komšiluk „Studija 21” ponovo nije spavao. I to na radni dan! Kraj uskršnjih praznika, utorak 17. april, svečano je proslavljen svirkom. I to kakvom! U Pančevu su gostovali bend iz pariskog predgrađa „The Joke” i zrenjaninski „Pichwais”, a nastupali su uz domaću podršku benda „NRK”.

U sklopu svoje „RiotSaucisse” turneje i nastupa u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, bend „The Joke” posetio je i Pančevo. 'Balkansku pobunu' započeli su 12. aprila u Hrvatskoj, a svoju neiscrpnu, pozitivnu energiju devetočlani sastav će na ovim prostorima širiti sve do 21. aprila, i poslednjeg nastupa u okviru turneje, u Kranju, u Sloveniji.

„Pichwais”, koji je u Zrenjaninu već nastupao prethodne večeri s „The Joke-om”, otvorio je svirku u „Studiju 21”. Bend koji postoji već petnaest godina, iako nema zvanično izdanje(!), poznat je po nastupima s velikim imenima poput „Pro Pain-a”, njujorškog hardcore sastava, i „Eyesburn-a”, srpskog rege-hardcore benda. Tvrđi zvuk grupe momaka poreklom iz Kule, trenutno stacionirane u Zrenjaninu i proširene članovima „Impurite”, dobro je prihvaćen od strane publike. „Pichwais” je odlično zagrejao Pančevce za željno iščekivani nastup gostiju iz Francuske.

Potpuno genijalni spoj rock-a, funk-a, dub-a, hip-hop-a, ska i ragga muzike potpuno je obuzeo publiku harizmom i pozitivnom energijom benda „The Joke”. To zaista jeste ekipa s primetnim darom za komunikaciju s publikom, koja veselo i nasmejano deluje na sceni. Pored veoma impresivnog broja od preko 400 nastupa i 10.000 prodatih albuma, ovaj, još uvek nedovoljno primećen sastav, ima i veliki broj izdanja, a najnoviji „En vente dans ce monde de merde” (Oglasio se u ovom svetu sranja) mogao se kupiti na koncertu.

Pitchwais
Na pitanje šta misle o Srbiji, Chouchou, (truba), rekao je za Omnibus: „Bili smo ovde više puta, i stekli smo mnogo prijatelja, te se stalno vraćamo. Kad god dođemo za nas je to uživanje, pošto smo upoznali dosta ljudi, uvek veoma dobro. Dopada nam se energija ovde. Drugačije je nego u Francuskoj, gde ponekad publika ume da bude hladna. Ovde je uvek dobra žurka. Zato se i stalno vraćamo, zato što nam se jako dopada” - raspoloženo je objasnio Čuču. Sledeća poseta Srbiji harizmatičnih Francuza, najverovatnije će se desiti na leto, kada će bend ponovo nastupati kod nas, kao i u nekim od okolnih zemalja.

Pored genijalnog „The Joke-a” i „Pichwais-a” ovo radno veče obogatio je i veoma poznati pančevački bend  „Neourorekreativni Klub” koji, nakon malih promena u sastavu, čine Filip Kovačić (gitara), Marko Živković (bass gitara), Slobodan Reković (klavijature), Igor Kačavenda (bubnjevi), Nikola Marinković Hari (vokal) i  Momir Josipović (vokal). Oformljen 2007. godine, „NRK” od svog početka gaji jedinstven i prepoznatljiv stil. Marta ove godine bend je završio rad na svom prvom studijskom EP-u koji je promovisan pod nazivom „Groteska”. „Murija”, „Ispod ulica” i „Čudne kreature” su samo neke od pesama sa EP-a kojima se „NRK” pretstavio ove večeri.

Bez sumnje odličnim odabirom bendova, publika željna dobrog zvuka mogla je da uživa u pozitivnoj i energičnoj atmosferi kišovitog utorka. I povrh toga što je koncert održan na početku radnog dela nedelje, pojavio se priličan broj ljudi, koji su i jedan dosadan utorak uspeli da podignu na nivo 'ludog' petka.


D. Joksimović
T. Jovanović


Нема коментара:

Постави коментар