Странице

7. 4. 2012.

NASLOVA IMA KOLIKO JE BILO I PUBLIKE: LUDE KRAWE I KREATIVNI NERED


Kreativni nered
Oni su Starčevci. Oni bi voleli da su mali paradajz. Oni su Kreativni nered i svirali su sinoć u praznom „Studiju 21”. Svirka za dvadesetoro ljudi počela je rečima vokala Nereda, Branka Ivanovića: „Hvala vam što ste došli u ovolikom broju”. Sarkastična, ali odgovarajuća zahvalnica PanKčevcima pokazala je makar pozitivnost benda, koji je potpuno korektno odsvirao pesme „Mali paradajz”, „Dete bede” i „Novi dan”.
Nered, osnovan 2006. godine u Starčevu, broji četiri člana. Nastao je kao „nusproizvod” starčevačkog Kreativnog kulturnog kluba čiji se rad zasniva na aktivnosti različitih sekcija, i stalnoj organizaciji radionica, seminara i pretežno rok nastupa.

Centralni događaj, „bolest Ludih krava”, dočekalo je svega četrdeset bikova i krava, koliko se na kraju okupilo u „Studiju 21”, a koji su zaraženi i u transu lupali nogama, odnosno papcima, u brzom punk-rock ritmu petrovačkog sastava. Lude krawe, osnovane '96. godine, u Bačkom Petrovcu, iza sebe imaju četiri albuma, jedan EP i dokumentarni DVD, kao i preko petstotina koncerata u zemlji, regionu i Evropi.

Totalni patos posete
Dok su se oni na sceni pitali, mi smo na svojoj koži osetili kako je to bez teksta ostati, jer užasno slaba posećenost iznenadila je mnoge, pogotovo što Pančevci uvek podrže ovakve događaje, a kako ne bi neizmerno simpatične Krave i Nered. Kakvo je to ludilo napalo naše sugrađane i sugrađanke, pa je slaba kiša uspela da ih spreči da headbang-uju uz pivo, to ne znamo. Sigurni smo da nije kravlje, pošto bi se u tom slučaju definitivno pojavili. Ostaje nam samo da se nadamo većoj posećenosti sledećeg puta, tj. da je ovo bio samo presedan na lokalnoj punk sceni.



D. Joksimović
S. Kujundžić


1 коментар: