Странице

4. 6. 2012.

MAX KOCHETOV



 Kišnog četvrtka, 24. maja, po drugi put u okviru „Jazz Experimenta” nastupio je „Max Kochetov Quartet”. Imajući u vidu činjenicu da je ovo bila poslednja ikada svirka održana u prelepom i nikad prežaljenom „Studenskom domu”, očekivali smo veću posećenost. Divne prostorije „Studenskog” biće zamenjene novim prostorom za mlade, „Apolom”, tj. „Zvezdom” čije će renoviranje biti završeno u septembru ove godine.

Svirci je prisustvovalo ukupno šestoro, do sedmoro ljudi, ali, i pored toga, u vazduhu se osećala prijatna energija upravo zbog samog benda, i vernih ljubitelja džeza, koji su i pored provale oblaka uspeli da odvoje jedan par svojih čarapa čija je sudbina bila da budu natopljene. 

Na početku večeri činilo se da će svirka biti otkazana, da će to biti samo jedna dobro plaćena proba, ali kvartet je odlučio da nastupa, verovatno iz poštovanja prema ljudima koji su se pojavili. Atmosfera nije bila loša, i sveprisutna publika bila je zadovoljna, a nadamo se i Boban Marjanović (klavir), Aleksandar Andrić (bas) i Predrag Milutinović (bubnjevi) kao i fenomenalni Ukrajinac Max Kochetov. 

Nama ostaje da čekamo sledeću nedelju u nadi da kiša, iako je divna sama po sebi, neće pokvariti celokupni spremljen program za sledeći vikend. U planu je proslava sedmog rođendana „PAnDEMOnium”-a, kada će nastupati nekoliko najistaknutijih bendova našeg grada.

 T. J.

Нема коментара:

Постави коментар