Странице

9. 6. 2012.

'DŽEZNI' MAJSKI DAN

U okviru manifestacije „Majski dani knjige”, „Gradske biblioteke” Pančeva, u „Studenskom domu” nastupio je Nikola Stajić QUINTET. Na manifestaciji, koja je ove godine proslavila deseti rođendan, od 28. do 31. maja priređeno je dvadesetak dešavanja, kao što su promocije knjiga, gostovanje raznih književnika, predavanja i slično. Zemlja čija je kultura ove godine predstavljena na „Majskim danima knjige” bila je Turska.

„Unified Groove”, mladi fjužn-džez kvartet, po drugi put bio je na sceni u okviru dobro poznatog „Jazz Experimenta”, u četvrtak, 31. maja. Andreja Hristić (klavijature), Ivan Krnić (bas), Peđa Milutinović (bubnjevi) i Nikola Stajić (gitara), koji je kao što smo nekada davno pomenuli stipendista na najprestižnijoj školi za muziku na svetu „Berklee College of Music”, ponovo su održali odličnu svirku.

Za razliku od prošlog četvrtka kada je svega ukupno sedmoro ljudi (uključujući i muzičare) prisustvovalo svirci, ovaj put pojavilo se mnogo više publike. Divne kiše nije bilo, tako da Pančevci nisu imali razlog da se ne pojave. Zabavna, šarena džez atmosfera ponovo se vratila! Nedostajale su samo svećice na stolovima, i Letnja bašta bi potpuno dočarala atmosferu Studentskog, prelepog prostora u kome, nažalost, više nećemo uživati.


 T.Jovanović





Нема коментара:

Постави коментар