Странице

5. 6. 2012.

(NE)ZABORAVLJENO PANČEVO


Martovska izložba održana u „Studiju 21”, po rečima autora Dušana Sinđića, bila je nulta, dok se junska smatra prvom, kao i zvaničnim početkom rada „Foto kluba” Doma omladine. Mladi fotografi, ovog puta, skrenuli su nam pažnju na staro, ali, veruju, nezaboravljeno Pančevo.

Prvog junskog dana, u prostorijama budućeg legata Bate Mihajlovića, skretala se pažnja na stare kapije, kibicfenstere, zvona i razne sitnice našeg grada, na koje ljudi uglavnom ne obraćaju pažnju. Predstavljene su fotografije osam mladih autora Foto kluba Doma omladine uz podršku Grada Pančeva, Kancelarije za mlade i Omladinskog resursnog centra.

Publici je osim uživanja u slikama, bila omogućena i uživancija uz zvuke nepedalne harfe koju je svirala naša sugrađanka harfistkinja Ana Brateljević. Ona je odlučila da iznenadi publiku svirajući ne samo klasičnu, već i špansku i irsku muziku, kao i bluz! Reakcije prisutnih, bile su odlične kako u poglesu fotografija tako i u vezi s muzikom, a pozitivna atmosfera vladala je prostorom čitavo veče.

Pored druge izložbe, koja je u planu za tri do četiri meseca, članovi „Foto kluba” imaju ideju da održe predavanja na temu fotografije uz saradnju s profesorima Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda, a po završetku radova u klubu „Apolo”, kada će „Foto klub” konačno dobiti nov prostor i bolje uslove za rad.


S. K.

Нема коментара:

Постави коментар