Странице

8. 6. 2012.

PANDEMONIUM: SEDMI KRUG


U subotu, 2. juna, u „Letnjoj bašti” Doma omladine i konačno na otvorenom, proslavljen je sedmi rođendan „PAnDEMOnium” studija, koji su muzičkim nastupom podržali i otprašili Melmac Riders, Marienfeld i Astoria.
AstoriA

„PAnDEMOnium”, prostor za muzičke probe i snimanja u pančevačkom Domu omladine, osnovan je u leto 2005. godine. U početku, to je bila jedna skromna prostorija za održavanje proba raznih pančevačkih bendova, a već prve godine studio je pokrenuo izdavačku delatnost objavljivanjem prve kompilacije pesama „PAnDEMOnium Vol. 1”.

Nakon toga, studio je opremljen tehnikom za snimanje, i od tada počinje s radom koji pruža punu podršku neafirmisanim bendovima. Osim već navedenih namena, „PAnDEMOnium” postaje i učesnik u organizaciji raznih muzičkih manifestacija grada, noseći funkciju muzičkog i tehničkog organizatora.

Marienfeld
Proslava rođendana počela je nastupom benda AstoriA. Sastav čine Igor Kurtz (gitara), Dejan Dobrić (bass gitara), Božidar Belanović (bubnjevi) i Siniša Radin (vokal). Bend je nastalo s ciljem da se probudi stari dobri rock koji je, nažalost, sve manje i manje prisutan na našoj muzičkoj sceni. Ova grupa trenutno svira obrade izvođača poput AC/DC, Van Halen, Journey, Gary Moore, Kiss, ZZ top, Pink Floyd, Whitesnake, The Cult, Judas Priest, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin i drugih.



Drugi po redu nastupili su Melmac Riders-i. Sastav sačinjavaju poznati, iskusni pančevački muzičari, Jezdimirovic Alf (vokal),  Alexander Bukur (bubnjevi), Milos Kneževič (gitara, vokal), Lazar Kebić (bas, vokal). Rajdersi su se skupili  2009, a svojoj publici nude nešto novo i nesvakidašnje. Svojim 'Insane Rock Medley'-om brilijali su i još više podigli mnogobrojnu publiku na noge.

Grupa Marienfeld je zatvorila rođendansko veče, Sjajni, energični Slovaci oprašili su pančevačku publiku. Bend je već svojim prvim albumom „Nemôz tancovať, nemôz spievať, môz len pocúvať” 2005. godine skrenuo veliku pažnju na sebe. Sastav naginje ka gothic, heavy i industrial metalu.

Još nam ostaje da Pandemonijumu poželimo sve najlepše, da opstanu još dugi niz godina i da budu ovako dobri i uspešni do kraja svog postojanja, Srećan rođendan!


T.J.


Нема коментара:

Постави коментар