Странице

5. 10. 2012.

BIOSKOP: LIFE DURING WARTIME


Filmska projekcija održana ove srede u okviru Bioskopa Doma omladine, takođe je, kao i prošlonedeljna, podrazumevala neamerički film američke produkcije. Reč je o ostvarenju ''Life During Wartime'', Todd-a Solondz-a, još jednom dokazu da Holivud i Švarceneger nisu jedina odlika produkcije SAD-a.
- Večerašnji film je nastavak serije ostvarenja koji dolaze iz Amerike, ali ne predstavljaju Holivud, već autentični izraz američkih filmadžija. Za njih bi se moglo reći da su pravi američki film, zato što Holivud predstavlja neku industriju, i, u svakom slučaju, samo posredno može da predstavlja Ameriku. Zato smo večeras gledali film ''Life During Wartime'' - rekao je za Omnibus Ljubomir Radovanović, filmski urednik DOP-a.

Iduće nedelje gledaćemo film iz 1979. godine „Dobro došli, gospodine Čens”, režisera Hala Ašeja, jednog od najvažnijih autora sedamdesetih, i poslednji najvažniji film u kome je Piter Selers glumio. Do kraja oktobra, filmofili će imati priliku da uživaju u dobrim ostvarenjima kinematografije, kao i uvek u sred srede, i prijatnoj atmosferi Malog kluba.

R. T.

Нема коментара:

Постави коментар