Странице

11. 10. 2012.

BIOSKOP: DOBRO DOŠLI, GOSPODINE ČENS

Mali klub, trenutno jedini prostor za održavanje programa DOP-a, svake naredne srede ovog meseca biće centar okupljanja filmofila našeg grada. Iako se završetak radova i otvaranje „Apola”, novog prostora Doma omladine, željno iščekuje već neko vreme, bioskopski program u Domu neće izostati i pored očiglednog nedostatka adekvatnog prostora za njegovo održavanje. Stalna ekipa ljubitelja filma, i ove srede, okupila se i uživala u opuštenoj atmosferi Malog kluba, i to na projekciji filma „Dobro došli, gospodine Čens” (1979), režisera Hola Ešbija.

Ovaj film nam završava seriju neameričkih američkih filmova, i jedan je od najneameričkijih američkih filmova. Ovo je puna holivudska produkcija, pravi holivudski film, ali je film s dušom. Psihološke dimenzije koje se pojavljuju u ovom filmu jednake su vrednostima koje vidimo kod velikih evropskih autora. Možemo reći da je ovo najpametnije što Holivud uopšte može da proizvede - rekao je za Omnibus Ljubomir Radovanović, filmski urednik Doma omladine.

Kao što je već i najavljeno u programu za ovaj mesec, naredne srede na velikom platnu gledaćemo film „Super High Me”, režisera Michael-a Blieden-a. Po modelu filma „Super Size Me” jedan poznati američki komičar odlučio je da se drogira mesec dana i da posmatra efekte. Ovaj film biće neka vrsta prelaza ka dokumentarnom otklonu, i na zabavan način otvara veoma ozbiljna pitanja, za koja se svi prave da ne postoje, pa je namera da ovaj film posetioce pokrene na razmišljanje u vezi sa situacijom oko (zlo)upotrebe marihuane.

R. T.






Нема коментара:

Постави коментар