Странице

3. 7. 2012.

LETNJA FILMSKA SEZONA SE NASTAVLJA!


Nakon mjuzikla „Tommy“ ove srede u letnjoj  bašti Doma omladine imali smo priliku da pogledamo projekciju filma Majkla Šulca, „Car Wash“.

 „Car Wash“ je američka komedija snimljena 1976. godine u kojoj su afroamerička radna klasa i gej likovi prikazani na otvoreniji način nego što je to bilo uobičajeno u vreme kad je film nastao. 


Film prikazuje radni dan vlasnika i njegovih radnika na jednoj losanđeleskoj pumpi, gde se provlače, na razne načine, čudne mušterije. Pored mnogobrojnih zanimljivih likova, u filmu je prisutan i bogati propovednik, poznat kao „Bogati tata”, kom se svi dive zbog brzo stečenog novca, što je bazirano na poznatim losanđeleskim pohlepnim sveštenicima ’70-tih godina. „Car Wash“ je ostavio dobre utiske na publiku zahvaljujući mnogim duhovitim scenama uz koje nismo mogli a da se ne nasmejemo, kao  i duhovitim prikazom cele auto-perionice i njenih zaposlenih.

Zašto je baš ovaj film odabran za prikazivanje i po čemu je on značajan, pitali smo Ljubomira Radovanovića, filmskog urednika Doma omladine:

- „ Car Wash“ je najverovatnije najznačajniji film koji obeležava fank kulturu. Nadao sam se da će biti više mlađe publike koja bi osetila kako je sve to izgledalo. Što se muzike tiče, prisutna je muzika grupe Rouz Rojs. Retko se dešava da se filmovi i muzika na ovakav način poklapaju, a pogotovo filmovi koji se muzikom ne bave direktno.

Sledeće srede će se projektovati biografski film Miloša Formana, „Amedeus“ iz 1984.godine. Film je zasnovan na istoimenoj drami Pitera Šejfera i dobitnik je osam Oskara. Ovo je film koji ne smete propustiti!

L. Polimanac






Нема коментара:

Постави коментар