Странице

18. 7. 2012.

KVARTET DUŠANA NOVAKOVA


Nakon male pauze zbog prevelikih vrućina i vremena koje varira, „Jazz Experiment” se vraća u punu snagu. U četvrtak, 12. jula, u Letnjoj bašti Doma omladine, Dušan Novakov nastupio je po drugi put u okviru ovog niza džez koncerata.

Na pitanja zašto je postojala ta primećena pauza, Toma Vagner, muzički urednik Doma omladine rekao je:

- Leto je! Muzičari imaju obaveze, unapred zakazane koncerte, a i prošle nedelje su svirali Partibrejersi, pa smo sve snage usmerili na to. Uglavnom ćemo sada organizovati džez na dve, tri nedelje i sledeće nedelje neće biti džeza.

Kvartet Dušana Novakova koga čine Branko Marković (kontrabas), Marko Đorđević (truba), Ivan Aleksijević (klavijature) i sam Dušan za bubnjevima, za ovo veče pripremili su raznovrsan repertoar koji je uglavnom bio baziran na džez standardu.

Dušan Novakov je rodom iz Pančeva, a već dvadesetak godina živi i radi u Austriji. Naš najbolji i najuspešniji bubnjar u svom poslu, svojim talentom i muzikalnošću ističe se ne samo na našoj već i na evropskoj sceni, a širom Evrope nastupa s najboljim i najpoznatijim džez umetnicima. Sa svojim džez triom iz Beča, Novakov sprema drugi album čije će snimanje započeti krajem jula.

Publika se i pored napravljene pauze pojavila u standardnom broju, ostala je dosledna, a u buduće kao što smo naveli zbog letnjih vrućina i odmora dalji koncerti posvećeni džezu biće razređeni, i održavaće se jednom u dve tri nedelje.

T. J.





Нема коментара:

Постави коментар