Странице

2. 11. 2012.

REGGAE SERBIA PROMO PARTY+ IZLOŽBA


U subotu 27. oktobra, u „Malom Klubu” DoP-a, održana je prva promo žurka povodom predostojećeg Reggae Serbia Festivala koji je isplaniran za 16. 17. i 18. novembar.

I ako nam je, kao što već svi znaju, najdraže i najlepše mesto u ovom gradu oduzeto/povraćeno (čitaj - od strane crkve), ovogodišnji rege fest će se ipak održati u prostorijama „Studentskog doma”, jer očigledno, novo mesto „Apolo” još uvek nije izrenovirano. Pored domaćih izvođača kao što su Che Guerillaz, Green Fingers, MC Darka, Positive Vibration Sound i drugih, nastupiće i nam rege umetnici iz Amerike, Britanije, Francuske, Belgije i Švajcerske. Na našu veliku žalost, veliko rege lice, Anthony B, zbog zdrastvenih prolema, bio je prinuđen da otkaže celokupnu turneju koja uključuje i nastup na ovogodišnjem Serbia Reggae Festivalu.
 
A na promo-partiju, muziku su uz besplatan ulaz puštali TrenchTown Rockers Sound iz Pančeva i Gaggie selecta & Professor Tresha iz Beograda. Pored regea, iste večeri, oko sedam časova, takođe u Malom klubu, održana je izložba Slikarski Džem Sešn od Kajsija. Nju podrazumevaju slike velikih formata na zidovima Malog kluba za koje su zaslužni umetnici Vuk Palibrk i Boris Stanić. Ovaj slikarski džem-sešn podrazumeva oplemenjivanje Doma omladine, pogotovo hodnika, ulaza i Malog kluba, u vidu oslikavanja i dekorisanja zidova. Za ovaj neskormni poduhvat zaduženi su pored Palibrka i Borisa, koji su načinili prvi korak, i Igor Krstić, koji se svojom veštinom, hiper-realnim oslikavanjem životinja, zaista pokazao i osvedočio kao vrstan slikar, i koji će se još pokazati na zidovaima hodnika Doma. Tifani Rubin dekorisaće velikim muralom sam ulaz u građevinu.

Monotoni prostor po opisu Borisa Stanića i Vuka Palibrke, koji dom vide kao sivu bolnicu i kasapnicu, za par meseci će izgledati mnogo življe i bogatije, ali pitamo se šta je sa publikom koje je sve manje i manje, da li će i ona živnuti i početi da kao nekada puni prostoije DoP-a, koje su ovog vikenda bile prilično praznjikave, zvonjikave...

Bilo kako bilo, bliži se Reggae, a to znači tri dana slavlja, pozitivnih vibracija i pojačavanja svesti o miroljubivom kontraštvu radi slobode svih.

T.J.

Нема коментара:

Постави коментар