Странице

1. 12. 2012.

INNA DEEP SESSION VS DJ RAID


Raid protiv IDS-a & dubstep protiv drum-a

I nakon dužeg niza dobrih žurki koje ispunjavaju „Mali klub” DoP-a iz nedelje u nedelju, i ovaj petak, 23. novembar, završen je jednom od boljih atmosfera i zvukovima koje nas pravili DJ Raid (Marchelo i Filteri) i DJ Bitz, Edge MC i VJ Witness (InnaDeep Session).  

Rade Sklopić, poznatiji kao DJ Raid, jedan je od stalnih članova ekipe Marchelo i Filteri. Rođen je ’85 u Vršcu, a s petnaest seli se u Švajcarsku, gde počinje da se bavi DJ-ing-om. Svoj talenat iskazuje pobedom na Scratch takmičenju u Švajcarskoj, a kasnijim radom i raznim gostovanjima, uspeva da se probije na scenu. I nakon što se njegovo ime našlo u istom rangu s nekim od legendarnijih imena DJ sveta, Rade Sklopić, vraća se u Srbiju gde danas, zajedno s ostalim članovima Filter Crew-a, hara po svetu.
Inna Deep Session je serijal drum and bass žurki, pokrenut 2009. godine od strane DJ Bitza i Edge MC-a u Beogradu. DJ Bitz, deleći gramofone s najzvučnijim domaćim i stranim DJ-evima, ističe se po preciznom miksanju i za njega svojstvenom i prepoznatljivom izboru muzike koji može da se okarakteriše kao Deep drum & bass.

Egde MC, lirički deo ovog trija, svoje sposobnosti pokazuje kroz desetogodišnji rad na nastupima širom zemlje kao jedan od frontmena hiphop grupe Fast Flowz. Karakteriše ga prepoznatljiv „multistylable flow”, rime s dvostrukim mišljenjima i uvek aktuelnim dosetkama vešto interpretiranim na engleskom i srpskom jeziku. Krajem 2010-te, dvojac počinje saradnju s VJ Witness-om koji ubacuje vizuleni nastup u IDS. Video radovima počinje da se bavi 2003. godine, a 2006. priključuje se pančevačkom bendu Iskaz i Svedoci, s kojima belezi brojne nastupe po celoj Srbiji.

I nakon što su se sva trojica člana IDS-a napokon sudbinski spojila, svoj takođe sudbinski korak prave izbacujući Inna Deep Sessions Vol.3, 2011. godine, koji sadrzi video zapis za celokupni mix, sasvim nov pristup čak i na globalnoj muzickoj sceni.

Muzički obračun između dubstepa i drum-a propraćen je pozitivno atmosferom i razigranom publikom, koja je đuskala i uživala uz previše dobre zvuke večerašnjih izvođača. Obračun je završen pobedom oba zvuka, gde niko nije izgubio, tj svi su pobedili.

T.J.



Нема коментара:

Постави коментар