Странице

20. 7. 2012.

U RALJAMA ZAKONA


Projekcija još jednog genijalnog ostvarenja održana je i ove filmske srede u Domu omladine. Down by Law producenta Džima Džarmuša, juče je odgledalo dvadesetak stalnih posetilaca domskog Bioskopa.

Na prelazu iz ciklusa muzičkog filma, koji smo gledali proteklih nedelja, u dramski i umetnički, našlo se ovo crno-belo ostvarenje iz 1986. godine. Down by Law jeste priča o tri robijaša koji su igrom slučaja dospeli u istu ćeliju, isplanirali su bekstvo i zajedno pobegli iz zatvora. Tom Vejts, Džon Luri i Roberto Benini, glavni su glumci ovog ostvarenja.

- Ovaj film ima sve karakteristike muzičkog, zato što je on čist r’n’r. Pogotovo zbog toga što se ne pojavljuju gitare, žice, scene, muzičari, već je ovo r’n’r kao način života, odnos prema životu i način na koji se posmatra svet. Zato je ovaj film prelazni između nečega što će tek doći, onoga što zovemo redovan film, tj. dramski – objasnio je filmski urednik Doma omladine, Ljubomir Radovanović, uz najavu da ćemo tokom leta gledati ozbiljnije umetničke i dramske filmove.

- Pokušaćemo da držimo u fokusu američki film, koji se ne prikazuje u Bioskopu Doma omladine zbog lošeg kvaliteta. Postoji jedan broj američih filmova koji u svojoj suštini nisu američki, i zbog toga mogu da budu na repertoaru u Domu omladine. To su neki filmovi Sidnija Lameta, a, moguće, i Martina Skorsesea – rekao je Ljuba.

D. J.



Нема коментара:

Постави коментар