Странице

28. 7. 2012.

EKSPERIMENT PONOVO USPEŠAN


Da „Jazz Experiment” nastavlja punom parom jasno se videlo sinoć, 26. jula, u bašti DOP-a, kada se masa okupila da uživa uz kvartetom Miloša Nikolića.

- Osim Branka Markovića na kontrabasu, koji je ovde nastupao više puta, i bubnjar, Uroš Stamenković svirao je pre tri meseca s Nikolom Stajićem. Ostatak kvarteta, koji prvi put nastupa u okviru „Experimenta”, Vladimir Milenković (klavir) i Miloš Nikolić, izuzetno su mladi muzičari. Vladimir Milenković je pre nešto više od godinu dana došao iz Dubrovnika, tako da večeras imamo regionalnu priču. Dakle ideja, generalno, i s džezom i sa svim ostalim vrstama svirki koje pravimo, jeste da dođu što mlađi muzičari i da imaju priliku da nastupaju u Domu omladine - rekao nam je Tomislav Vagner, muzički urednik.

Publika, koja se okupila u priličnom broju, slušala je zvuke strejt-džeza, bebop-a i hard-bop-a, svinga, fanka, a što se planova za naredni Eksperiment tiče, muzički urednik je najavio:
 - Sledeće nedelje bi trebalo da nastupa jedan muzičar našeg porekla koji već trideset godina živi i radi u Americi i završio je ''Berkeley College of Music'', a posle desetak godina je ponovo u Beogradu, pa se nadamo da ćemo uspeti da ga spojimo s nekim beogradskim muzičarima...


S. K.




Нема коментара:

Постави коментар