Странице

27. 7. 2012.

EROS


Uprkos vremenu koje je pretilo da poremeti planove organizatora, filmska projekcija na otvorenom ipak je održana i ove srede u Letnjoj bašti Doma omladine.

Gledali smo film „Eros”, omnibus tri velika reditelja, Antoninija, Soderberga i Vong Kar Vai-a. Film je eros i njegova tema jeste ljubav i sex. Zanimljivo je to što se temi pristupa s tri različita pogleda. Mikelanđelo Antonioni je u trenutku kada je pravio ovaj film imao devedeset jednu godinu, i jako je zanimljivo videti vizuelizaciju i doživljaj seksa ili ljubavi jednog čoveka koji je praktično na zalasku svog životnog veka. Soderberg i pogotovo Vong Vai nude nam uvide u seks i ljubav koji su vrhunski ponuđeni u umetnosti, slikarstvu, poeziji, književnosti. - objasnio nam je Ljubomir Radovanović, filmski urednik Doma omladine.

Ometena mišlju da je projekcija usled kiše otkazana, publika se ove srede okupila u manjem broju, ali nam zato organizatori za sledeću nedelju najavljuju nešto veselije sadržaje koje će, nadamo se, propratiti i veseliji vremenski uslovi.

Sledeće nedelje gledaćemo „Gospodin Verdu”, Čarli Čaplina iz 1947. godine. To je, naravno, zvučni film i možda i poslednje Čaplinovo genijalno delo - najavio je Ljuba.


D. J.

Нема коментара:

Постави коментар