Странице

30. 3. 2012.

POČINJE REKONSTRUKCIJA PROSTORA ZA GRADSKU OMLADINU

Nakon više od dve decenije koliko je prostor bioskopa „Zvezda” van funkcije, otpočeli su radovi na njegovoj rekonstrukciji. Na mestu jednog od tri velika bioskopa koji su postojali u Pančevu, biće stavljen u funkciju klub „Apolo”. Rekonstrukcija novog prostora opremljenijeg od Studentskog doma, s velikom binom i odgovarajućom tehnikom, omogućiće Domu omladine da nesmetano ostvaruje sve ideje u vezi sa muzičkim, pozorišnim i ostalim programima. Naravno, samo postojanje kluba koji će moći da primi petstotina ljudi u našem gradu, znatno će doprineti kvalitetu života mladih, za koje će planirani događaji, pre svega, biti namenjeni.
U utorak, 27. marta, obilaskom ruševina nekadašnje „Zvezde” i svirkom na krovu Gradske kuće, zvanično je obeležen početak radova, koji bi trebalo da traju sto pedeset dana, nakon čega će Dom omladine dobiti prostor na korišćenje. Grad je za revitalizovanje ovog prostora izdvojio 23.500.000,00 dinara.

Otvaranje kluba se očekuje na jesen, i on će imati dvadesetčetvoročasovno radno vreme - preko dana u funkciji kafea, a uveče s odgovarajućim programima. Cilj jeste da se ponovo osnuje mesto koje će biti centar omladinskog okupljanja, što su, kako se čini u poslednje vreme, postali raznorazni klubovi po Pančevu koji puštaju, pa, neprikladnu muziku - rekao je Nemanja Blagojević, direktor Doma omladine, i dodao da će ovaj prostor biti jedini te vrste u Pančevu, te da se s toga očekuje da će uspeti u potpunosti da zameni Studentski dom.

Što se vizuelnog identiteta kluba tiče, zelena raketa, zamenjena je: zvezdom. Električna raketa ipak se neće spremati za poletanje, a Pancevo je postalo Pančevo, i svi su srećni i zadovoljni. A kako i ne bi bili, kada će konačno dobiti odgovarajući prostor u svom gradu.

D. Joksimović




Нема коментара:

Постави коментар