Странице

16. 3. 2012.

NOV PROSTOR ZA D.O.P: LOGO KLUBA „APOLO”

U sredu, 07. marta, u malom klubu DOP-a proglašeni su pobednici konkursa Doma omladine za kreiranje logotipa kluba „Apolo”. Na konkurs otvoren od 30. do 24. februara pristiglo je devetnaest radova, mahom mlađih autora, a okupljeni su imali priliku da vide sve pristigle radove.
Pobednik konkursa, Dragan Marković, dobio je 20.000 dinara i obavezao se da će u saradnji s predstavnicima Doma omladine doraditi svoju ideju i spremiti je za štampani materijal kluba. Drugo mesto pripalo je dvojcu, Milki Popović i Tamari Jaćimović. One su osvojile VIP propusnice za prvih šest meseci programa „Apola”, muzičke kompilacije Doma omladine, kao i literaturu koja će im pomoći da usavrše dizajnerski zanat. Aleksandra Samardžić, koja je osvojila treće mesto, takođe je dobila ove nagrade.
Nakon proglašenja pobednika, okupljeni su nastavili druženje u malom klubu.
Zelena raketa, deo identiteta „Apola”, naišla je na različit prijem kod Pančevaca. Dok neki smatraju da je „prikladna”, većina, moramo primetiti, misli da je logo mogao da bude mnogo bolji i kreativniji. Postoje zamerke i na to što je Dom omladine Pančevo, koji stoji iza čitavog kluba, napisan malim slovima. Takođe, moramo da se zapitamo, dolazi li to do invazije raketa na logoima kulturnih institucija u Pančevu, ili je u pitanju samo slučajnost? Da li je ovo kopiranje nečije ideje? Ipak vizuelni identitet Elektrike krasi zelena raketa.

D. Joksimović

Нема коментара:

Постави коментар