Странице

21. 3. 2012.

„Čekajući Godoa”

Sedmi po redu Festival internacionalnog studentskog teatra „FIST”, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, publici je predstavio mnoga klasična dramska dela adaptirana da bi poznate književne i dramske likove i situacije prikazao publici u savremenom kontekstu. Festival je otvorila adaptacija drame Samjuela Beketa „Čekajući Godoa”, mladih režisera Marije Lipkovski, Ane Popović i Aleksandra Švabića, koju su Pančevci imali priliku da 16. marta, u Studentskom domu, vide u izvedbi glumaca Ivana Mihailovića, Uroša Jakovljevića, Dejana Dedića i Vladimira Tešovića.
Ovo delo ekipe mladih entuzijasta koja, pored gore pomenutih režisera, uključuje i dramaturga Nikolu Skočajića, scenografe Nevenu Prodanović i Tamaru Joksimović, i kostimografe Nevenku Smitran i Milicu Pozar, uspelo je da oduševi publiku. Na pitanje kako je došlo do saradnje između Doma omladine i Fakulteta dramskih umetnosti, odgovorila nam je producentkinja Una Stevanović:
- Dva naša studenta su na praksi u Domu omladine, Dušan Sinđić i Oleg Kosirača, s prve i druge godine menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture, tako da su bili dovoljno ljubazni da nas pozovu, a mi smo bili srećni da sarađujemo s vama.” - rekla je Una potvrđujući buduću saradnju ovih institucija.
Odziv publike bio je prilično veliki, te ljudi koji su kasnije stizali, što zbog manjka mesta, i usled scene koja je bila postavljena na ulazima u dvoranu Studentskog doma, nisu, nažalost, mogli da prisustvuju predstavi, koja je nagrađena gromoglasnim aplauzom. Zadovoljnoj publici preostaje da željno iščekuje sledeći komad, koji je već u planu.

T. Jovanovi
D. Joksimović

Нема коментара:

Постави коментар