Странице

30. 3. 2012.

FIST 07: IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U „Studiju 21”

Foto by Sonja Barna
Povodom svetskog dana pozorišta, u utorak, 27. marta, u prostorijama „Studija 21” otvorena je izložba fotografija autora Dušana Sinđića, sa Sedmog festivala internacionalnog studentskog teatra - FIST.
Uz izložbu, posetioci su takođe mogli da čuju mini koncert učenika Muzičke škole „Jovan Bandur”, Jelene Jovanović na flauti i Vukašina Gogoša, klarinetistu, u klasi magistra Nenada Marića. Ovaj duo, ovogodišnji pobednik na republičkom takmičenju muzičkih škola, odsvirao je Telemanovu sonatu u F-duru i Čabarkapinu kompozicuju Adelfija Akordika. Violinista, Adrijan Čebzan, u klasi profesorke Helene Marinc, odsvirao je Bahovu Gavotu i Rondo. Bila je najavljena i poezija Dejana Dedića, studenta četvrte godine Fakulteta dramskih umetnosti na katedri za glumu, ali on nije bio u mogućnosti da dođe.
Publici je takođe prikazan i petominutni film koji promoviše FIST. Ovaj festival je jedinstven po tome što ga organizuje svaka četvrta godina na katedri za menadžment i produkciju u pozorištu, radiju i kulturi, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Svake godine se organizuje festival gde gostuju predstave sa evropskih pozorišnih akademija, i iz godine u godinu ih je sve više. FIST je drugi najveći studentski festival umetnosti na svetu, a ove godine akcenat će biti na interakciji s publikom, ali još je rano da bi se znao program festivala.


S. Kujundžić

Нема коментара:

Постави коментар