Странице

21. 3. 2012.

Kulturni most: Užice i Pančevo

U sklopu projekta „Kulturni most između planine i ravnice”, održan je koncert pančevačkih i užičkih bendova Demetrin, Counterfate, NRK, Hadži Prodane Duše, Baobab i ZeroOOne. Hard-rock i metal zvuci čuli su se 17. marta iz sale Studenskog doma. Koncert je otvorio „Neurorekreativni Klub”, pančevački repcore sastav poznat po svojim energičnim nastupima. Ova „reinkarnacija” benda „NoReasonKru”, takođe projekta Nikole Marinkovića, sprema se za izdanje svog prvog EP-a „Groteska”, čija će promocija biti održana 24. marta u „Studiju 21”.
„Hadži prodane duše”, četvoročlani sastav iz Užica osnovan krajem 2009. godine, nastupao je drugi. Harizmatični mladi momci svojim hard-garage-rock zvukom i zanimljivim tekstovima podigli su raspoloženje pančevačke publike.
Treći je nastupao „Demetrin” iz Pančeva osnovan 2009. godine. Petorka je svojim prepoznatiljivim zvukom, koji se kreće između trip hopa i psihodelik roka, začinio i još pridodao već pozitivnoj atmosferi.
Sledeći, nastupao je užički bend „Baobab”, koji je prijatno iznenadio okupljene svojim specifičnim „indie” zvukom.
„ZerOOne”, takođe bend iz Užica, nastupao je peti. Kao najmlađi bend ove večeri, osnovan 2011. godine, svojim različitim stilovima metala, poput death, nu i hardcore metala, oduševio je sve ljubitelje šutki.
Poznatim numerama pančevačkog „Counterfate-a”, „Kriv za sve” i „Nebula”, završen je koncert. Counterfate-ovci će 24. marta nastupati kao gost na promociji EP-a, već pomenutog benda „NRK”.
I pored toga što su bendovi iz različitih okruženja, nije postojala primetna razlika u kvalitetu muzike koju su pružili. Sam projekat kulturnog mosta između planine i ravnice nastao je u želji da se omladina iz gradova drugačijih mentaliteta kulturno uzdigne, a pored toga, naravno, i upozna i združi.
Koncert i čitav projekat održan je pod pokroviteljstvom Evropske unije, a Dom omladine Pančeva će izdati DVD sa snimkom koncerta. Promocija DVD-a biće održana i u Užicu.

T. Jovanović

Нема коментара:

Постави коментар