Странице

18. 2. 2012.

SIVI U KUPEU



SIVI
U četvrtak, 16. februara, u kafe-klubu „Coupe” nastupio je bend „SIVI” i njihovi gosti „MARIENFELD”. Ovom svirkom „SIVI” su proslavili deset godina od svog prvog nastupa. Osnovani su u Pančevu, 2000. godine, i petočlani su sastav, a trenutno bend sačinjavaju Dejan Mrkalj (vokal i gitara, osnivač, tekstopisac i kompozitor), Milorad Lukić (bas) , Aleksa Vukelić (solo gitara), Željko Roland (bubanj) i Marko Stefanović (klavijature). Žanrovski, „SIVI” se mogu svrstati u powerpop ili romantic grunge. Trenutno, bend ima video za pesmu „Sve”, a u planu je „izrada još dva videa za pesme s debi albuma, koji je u finalnoj fazi izrade”, kako kaže Aleksa Vukelić (solo gitara).

„MARIENFELD”, gost „SIVIH”, je ethno-gothic-industrial-metal bend iz Pančeva, koji privlači pažnju zanimljivom kombinacijom tradicionalne slovačke muzike i modernijeg muzičkog izraza. Ovu trenutno tročlanu ekipu, u potrazi za klavijaturistom, čine Željko Kolarik Žeks (vokal i gitara), Đula Ereš Đusi (bas) i Slobodan Stanišić Boban (bubnjevi).
MARIENFELD
„Bila je pozitivna atmosfera i drago nam je da smo ostavili dobar tj pozitivan utisak, naravno da bi bilo mnogo bolje da je „Kupe” bio puniji s publikom, ali nama je to generalno i nebitno. Bitno je da sviramo i da damo sve od sebe koliko to mogućnosti dozvoljavaju.” - utisci su benda o njihovom prvom nastupu u „Kupeu”. „MARIENFELD”, poznat i po osvajanju prvog mesta na BARF-u, u konkurenciji s još sedamdeset srpskih bendova, odlično je prihvaćen od strane publike.
Iako su okupljeni mahom bili fanovi „SIVIH”, koji su potpuno različitog muzičkog stila od „MARIENFELD”-a, atmosfera je bila veoma dobra. Na kraju, jedino preostaje čestitka „SIVIMA” na desetogodišnjoj istrajnosti uz nade da će u budućnosti najavljeni debi album biti završen.



D. Joksimović

Нема коментара:

Постави коментар