Странице

4. 2. 2012.

ROĐENDAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!

Pre više od tri decenije pančevački Dom omladine počeo je s radom. Od daleke 1975. godine ova institucija uspela je da postane simbol kulture mladih u Pančevu. Trodnevnim programom DOP je proslavio svoj trideset sedmi rođendan.
U organizaciji KUD „Stanko Paunović” u četvrtak, 26. januara, u sali Studentskog doma održan je Svetosavski bal, koncert gradskih igara i pesama. Na balu su nastupili prvi izvođački ansambl, dečiji ansambl nižih razreda, orkestar narodne i tamburaške muzike i ženska pevačka grupa. Izvodili su pesme i igre iz Banata, Centralne Srbije i Bačke.
U petak, 27. januara mali klub u Domu omladine bio je pun ljudi koji su došli da uz Zorana Stefanova Iskaza, DJ RAID-a i DJ Miloša Vujovića proslave trideset sedmu godinu rada ove institucije.
Veče je počelo nastupom DJ MadMax-a (Aleksandra Maksimovića) i DJ RasSensei-a (Miloša Lazarevića), dece Peruna (Children of Perun), Pančevaca koje lokalna publika odlično poznaje. Posetioci su bili vidno raspoloženi i orni za zabavu. Uz DnB ritmove muzičkih gostiju i „skreč” veštine DJ RAID-a igralo se do kasno uveče.
Za razliku od petka, subota je bila „laganija”. Program je otpočeo u 20h u sali studentskog doma otvaranjem izložbe fotografija s programa DOP-a iz protekle 2011. godine. Na pet postavljenih panoa prikazane su slike s prošlogodišnjih dešavanja, između ostalog i s Reggae festivala i Rock festa koje svedoče o raznovrsnosti programa i velikom značaju koji naša institucija ima za grad.
Od 21h počela je projekcija ostvarenja sa In treШ festivala, za čije se prošlogodišnje izdanje može reći da je najbolje do sada. Od 22 sata svetlo projektora zamenjeno je svetlom reflektora koje je palo na beogradski sastav „Rain Dogs”, tribute bend posvećen radu i stvaralaštvu pesnika i kompozitora Toma Vejtsa. Uprkos tome što je publika uglavnom sedela, sveukupni utisak o večeri bio je pozitivan. Možda Dogsi nisu podigli Pančevce na noge, ali su iz njih izvukli oduševljene poklike. Kada se osvrnemo na prošlogodišnji program i nastup beogradskog sastava Darkwood Dub kojim je otpočeo čitav niz koncerata poznatijih bendova s domaće scene, primećujemo znatno opadanje kvaliteta muzičke ponude Doma omladine. Možemo li za to okriviti nedostatak finansijske podrške?

D. Joksimović
T. Cera
T. Cukanić



Нема коментара:

Постави коментар