Странице

6. 2. 2012.

PESNIČENJE u „Elektrici”


Pesnik namernik
Na inicijativu ŠKART-a, grupe umetnika iz Beograda, 2008. godine nastalo je „Pesničenje” - trening aktivnog čitanja poezije u javnim prostorima. Ideja „Pesničenja” jeste da pronađe i predstavi publici umetnike čije stvaralaštvo nije još uvek priznato, a da sve to uradi na poseban način. Zato je ova manifestacija odlična prilika za mlade, neafirmisane/afirmisane pesnike i pesnikinje (kao i umetnike) sa željom da predstave svoj rad...

Pančevci su 4. februara u galeriji „Elektrika” opet imali priliku da prisustvuju predstavljanju najnovijeg izdanja „Pesničenja” , ovog puta u okviru „GRRR programa”. Prijavljeni su nastupali više puta, čitajući, pevajući i repujući svoje pesme. Pred punom „Elektrikom” Buzukije Dunavski, Đorđe Ilić, Nena Mesaroš, Nikola Veljković, Vuk Palibrk, Zograf, Toma Pan, Boban Ocokoljić, Dragana Mladenović, Anđelko Radojković, Predrag Almažan, Loran Dursel, Tamara Petrović, Marko Vujinović, Magda Janjić, Višnja Janošević, Živan Pujić Džimi i Vlada Palibrk predstavili su svoje pesme/radove. Lokalni strip autori Zograf, Toma Pan i Vuk Palibrk vizuelno su upotpunili nastupe pesnika i pesnikinja svojim crtežima, pošto je smisao i cilj ovog „Pesničenja” bila saradnja strip crtača i pesnika.

Takođe, što je sastavni deo i proces „Pesničenja”, pored prijavljenih, priliku da izađu na scenu imali su i  pesnici namernici. Naime, između dve runde izlaženja prijavljenih učesnika, svako iz publike mogao je, ako je želeo, da pročita neku svoju pesmu. Pošto je „Pesničenje” stalan poetski program ako pišete ili izvodite poeziju, i želite da se oprobate pred publikom, možete se prijaviti slanjem dve svoje pesme na internet adresu pesnicenje@gmail.com. Nadamo se da ćete u tom slučaju nastupiti na jednom od „Pesničenja” koje se redovno održava u beogradskom kulturnom centru „Rex”.

D. Joksimović

Fotogrtafije su pozajmljene s fejsa „Elektrike”: http://www.facebook.com/#!/elektrika.pancevo

Нема коментара:

Постави коментар