Странице

8. 2. 2012.

NERVNI GAS NOVOG DOBA

Sinoć su se iz „Studija 21” čuli zvuci dobro-nam-poznatih pesama pančevačkog noise sastava Klopka za pionira i njihovih manje poznatih gostiju: „Transeen”-a. Nastup „Klopke” bio je ispraćen izložbom animacija „Nervni gas iz zvučnika”,  nastalih u Ljubljani u septembru prošle godine, u okviru radionice u Autonomnom kulturnom centru „Metelkova”, a koja najavljuje izlazak istoimene knjige. „Nervni gas iz zvučnika” će sadržati tekstove pesama, negativne kritke, ilustracije i fotografije iz dosadašnje karijere „Klopke za pionira”.

TRANSEEN: Ron i Roko u očiglednoj akciji
Veče su otvorili gosti, duo „Transeen”, koji su posebno privukli našu pažnju. Svoju muziku svrstavaju u INDUSTRIAL-DARK-NOISE-DNB-HARDCORE-FUCKPOSTROK žanr. Kažu da su iz Brazilije (osnovani u Sao Paolu), a poreklom s Kosova. Članovi sastava su Ron (Džeremi) i Roko (Sifredi), basisti - kao što se iz prezimena vidi - srpskog porekla, koji iza sebe imaju veoma bogatu i uspešnu muzičku karijeru. Nakon impresioniranja redakcije svojom nemogućom biografijom i odličnim poznavanjem srpskog jezika, kao i gotovo svih prisutnih gostiju, nisu nam ostavili mogućnost da dublje ne istražimo njihov slučaj. Naime, Ron Džeremi, Amerikanac, i Roko Sifredi, Italijan, poznati su porno glumci! S obzirom da je njihova oblast gluma, zapitali smo se kakve veze oni imaju s muzikom, Kosovom i „Klopkom za pionira”. Odgovore na ova, a i mnoga druga pitanja u vezi s ovim bendom, pročitaćete u našem intervjuu, koji najavljujemo za skoriju budućnost. Do tada, fotka ovog zanimljivog dvojca dovoljna je da opiše energiju koju stvaraju.
KLOPKA ZA PIONIRA
Posle njih svirala je „Klopka za pionira”, koju su 2003. godine osnovali Mileta Mijatović i Damjan Brkić, s namerom da stvore nešto novo i jedinstveno. Bend je prepoznatljiv po specifičnim, takoreći neprijatnim društvenim temama koje otvara i predstavlja svojom muzikom. Poslednji album, „Živa sila”, snimljen je u Kopru, u Sloveniji, za nedelju dana, a publika u „Studiju 21” ovog puta imala je priliku da čuje veći deo materijala s pomenutog albuma, ali i hitove s prethodnog, kao što je „Pištolj”. Valja napomenuti da sada „Klopka” funkcioniše i s bubnjarom (Tića) koji je ovog puta izostao usled ledenih okolnosti. Veliki broj posetilaca, uprkos ekstremnim zimskim vremenskim prilikama, i činjenici da je sinoć bio utorak, ipak je posetio „Studio 21”, a na šta tačno Mileta misli kada kaže: „Neka, neka, vi ne znate šta vas čeka”, ne znamo. Ali smo sve čuli i videli, i sigurni smo da će knjiga biti veoma interesantna.


Dragana Joksimović
Sofija Kujundžić

Нема коментара:

Постави коментар