Странице

14. 4. 2012.

JAZZ EXPERIMENT SE UHODAVA

 

„UNIT 5” - kvintet Kristijana Mlačka


U četvrtak, 12. aprila u sali „Studenskog doma” u okviru već dobro uhodanog programa Jazz Experiment nastupao je kvintet „UNIT 5”, predvođen od strane našeg sugrađanina Kristijana Mlačka.

UNIT 5
Kvintet čine Ivan Aleksijević (klavir), Dušan Ivanišević (bubnjevi), Bata Božanić (bas), Strahinja Banović (truba) i Kristijan Mlačak, našoj publici poznat po nastupu na poslednjem „Džez festivalu”, gde je zajedno s Ivanom Aleksijevićem nastupao u tribijatu Bila Evansa. Članovima ovog sastava pored toga što su ugledni i slavni džezeri zajedničko je i to što učestvuju u više projekata i sarađuju s mnogim muzičarima iz zemlje i regiona.

Za ovu priliku „UNIT 5”, svojevremeno proširen u sekstet, je natupao kao kvintet, pošto je ukrajinski alt i sopran Maks Kočetov, koga smo na saksofonu već mogli da čujemo na jednoj od proteklih džez večeri, sada bivši član ovog sastava.

Idealan prostor za idealnu muziku
Starija, već utvrđena ekipa Pančevaca koja se pojavljuje na ovim džez sešnima, kao i iznenađujuće velik broj mladih, ovog četvrtka mogao je da čuje improvizacije pesama koje idu ka malo modrnijem maniru, ali su ipak u opsegu hard bop-a. 

Ponovno buđenje džeza uticalo je i na publiku koja se konačno budi i svakog četvrtka je sve brojnija, pa se može zaključiti da je ovaj projekat zasigurno nešto najbolje što je moglo da se desi u takozvanom muzičkom programu a samim tim i ukupnoj „kulturnoj” ponudi našeg grada.

Sledećeg četvrtka Pančevci i ljubitelji džeza imaće priliku da slušaju guitar džez momaka iz beogradske Muzičke škole „Stanković”, što bi opet mogao da bude dobar znak da će se u Pančevu odigrati još jedno kvalitetno veče uz džez zvuk.

T. Jovanović


Нема коментара:

Постави коментар