Странице

13. 3. 2013.

KINGS MUSIC VOL. 2


Prošle subote pančevački Dom omladine bio je centar dobrih vibracija, koje su se širile gradom pravo iz Malog kluba! Nakon što je u 21 sat Positive Vibration Soundsystem otvorio žurku, dobre pesme su se smenjivale, a raspoloženje raslo. Dom je te večeri ugostio četiri fantastična reggae muzičara iz Austrije, momke iz Mountain Top-a, soundsystem-a koji postoji još od '99. godine, i dve izuzetno simpatične dame iz Badda Pum soundsystem-a.

Sister Squeeze, iz Badda Pum-a, rekla je za Omnibus nešto više o njihovoj kratkoj, ali za sada izuzetno uspešnoj karijeri:

Pre dve i po godine smo počeli. Od tada pokušavamo da širimo vibracije po Austriji i Evropi, svuda po svetu. Napravile smo jedan mixtape koji se zvao Put The Stereo On VOL. 1. Poslednji projekat koji smo radili bio je mixtape Tenzalicious s Tenzom. Ona je novi umetnik u usponu, rođena je na Jamajci a živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nastupale smo s njom prošlog avgusta i onda je pitale da snimimo taj mixtape. Inače, snimale smo dubplate-ove s mnogim muzičarima kao što su Chuck Fenda, Sizzla, Action Fire, Merciless... a naše najveće blago jeste blueprint koji smo radili sa Thomas-om Ruddy-em i Shaggy-em.

Na pitanje da li je teško biti ženski soundsystem, Squeeze je rekla:

Nije previše teško. Mislim da čak i imamo prednost jer ne postoji puno ženskih soundsystem-a. Ljudi nemaju predrasuda prema nama, već prihvataju novajlije u posao. Ponekad se mora suprotstaviti muškarcima, ali su generalno žene veoma dobrodošle. Želimo da širimo dobre vibracije što je više moguće. Nakon ovog nastupa vraćamo se kući, nastupaćemo u Beču. Ali nije kao da zarađujemo za život na ovaj način, moramo da radimo i drugi, stalan posao, a ovo je sve zadovoljstvo, iz srca.

Mountain Top Hi Powa, kao i domaći soundsystem Trenchtown Rockers, postoji od '99. godine. Saradnja s ovim veteranima reggae-a, otpočela je još 2005. a 2008. godine prvi put su posetili naš grad. U radu ovih dancehall majstora, moramo takođe izdvojiti i veliki broj dubplate-ova, koje smo imali priliku da čujemo na žurci u Domu omladine. Sarađivali su s imenima poput Lone Ranger, Benjie, Capletone, Poison Dart kao i mnogim drugim svetski poznatim muzičarima. Serijal žurki „Kings Music”, nastaviće se sve do sledećeg Reggae Serbia Fest-a, koji će se ove godine umesto u novembru, ipak održati krajem leta.

D. J.



Нема коментара:

Постави коментар